Helhets affärsidé

Vår idé är att kunna fungera som en spjutspets inom kommunikations- och förändringsarbete. Genom att ha en kompetens som ligger steget före det som efterfrågas, så kan våra klienter/kunder välja nyutvecklade, eller färdigutvecklade och etablerade produkter som alla snabbt kan implementeras i verksamheten. Utbildning, inspiration och coachning är tre hörnpelare i vår strävan att kunna erbjuda ett helhetstänkande kring ett gott mående.

BALANS är vårt ledord

Vårt mål är utveckling och medlet är Kommunikation. Med det menas att vi är övertygade om att människan ständigt strävar efter att utvecklas, och att kommunikation är detsamma som utbyte av information, dvs. allt vi gör, säger och tänker.

Genom att träna sig att kommunicera på ett sätt som är i samklang med hjärnans sätt att hantera information som mönster, får vi en långsiktigt hållbar kommunikation, i vilket sammanhang som helst.

Därför har vi ett system av arbetssätt och nycklar/verktyg som gör att vi kan kommunicera med hjärnan på hjärnans språk. På det sättet kan vi bättre utnyttja hjärnans resurser, vilket leder till ökad förståelse och tydligare kommunikation.

För att kunna nå målet så jobbar vi med utbildning, inspiration och coachning.


Om Helhet

Företaget bildades 1998, grundat av Viveca Wirstam. Sedan 2004 jobbar också Hans Wirstam i företaget.

På Helhet vill vi möta kunden där kunden är, både i tanken, med mål och intentioner.

Viveca är Metakommunikatör och Avslappningslärare, med lång erfarenhet av att jobba med kommunikation i och mellan människor. Hon har särskild uppmärksamhet på förändringsarbete och stresshantering via coachning/rådgivning och utbildning. Vivecas bästa egenskaper är empati, målmedvetenhet och ett naturligt ledarskap, och är mycket duktig på att hålla ramen.

Hans är Metakommunikatör och Civilingenjör. Hans har en bakgrund inom ingenjörsområdet, både som forskare och som beställare/utförare. Sedan 2004 har Hans jobbat heltid med kommunikation i och mellan människor, med särskild uppmärksamhet på förändringsarbete via utbildning och coachning/rådgivning. Han älskar utmaningar och har kreativitet som sin största styrka.
Är också författare, bl.a. till boken "METAKOMMUNIKATION - kommunikation på hjärnans villkor"

Både Viveca och Hans coachar aktiva och ledare inom idrotten.

Referenser

Här ett axplock av omdömen från våra kunder:                    


Administratör

Jag väntade i 44 år innan jag äntligen förstod att jag behövde någon sorts hjälp. Jag hittade Helhet och Viveca och Hans. Jag har fått hjälp med att sätta gränser, lära mig vad som jag ansvarar för och vad andra ansvarar för när det gäller känslor och handlingar. Jag har lärt mig att sortera känslor och tankar, hitta valda sanningar hos mig själv, jag har fått verktyg att hantera konflikter och nå fram till människor i min omgivning. Jag har blivit lugnare och gladare tack vare detta, jag är mer nöjd med min tillvaro, jobbar bättre och jag tycker om mig själv, jag hittade och stärkte min självkänsla, det var det som fattades hos just mig. Känner du igen dig i ovanstående ska du gå till Viveca och Hans, hos dem finns alltid en öppen famn och jag garanterar att du får den hjälp just du behöver. Det är du värd.

Katarina    

 

Ledarcoaching
Tack för er professonalitet och kompetens. Jag har fått med mig både insikter och redskap för att hantera alla aspekter av mitt jobb, och då särskilt kopplat till hur vi kommunicerar med varandra. Jag har haft mycket konkret hjälp av allt jag lärt mig. Tänker särskilt på medarbetarsamtalen som har förvandlats från ett jobbigt inslag till nåt jag längtar efter!

Lena, VD
 
Toppen!

Äntligen har jag hittat något som passar mig. Rekommenderas varmt!

MB

 

Idrottspsykologisk rådgivning

Har under flera års tid fått rådgivning hos Viveca och Hans. I mitt arbete att möta individer som har höga ambitioner inom idrott har jag fått med mig redskap som utvecklar mitt eget ledarskap och min ledarskaps filosofi. Har även fått hjälp med individ och grupp upplägg för att utveckla helheten hos varje elitidrottare. Jag kan starkt rekommendera Helhet! Du får om du vill med dig kunskap för resten av livet!

Coachen   

 

Bästa hjälp du kan få

Hit går du och hittar den hjälp du inte kan få någon annanstans. Ett helhetsgrepp med personligt engagemang. Uppföljning och hjälp för livet. Du får redskap som tar dig vidare, när du inte längre går på besök hos Viveca och Hans. Alla jag rekommenderat att gå hit, är toppen nöjda. Även barn som är vilsna i livet och behöver lite styrning utanför hemmets fyra väggar hittar sin frid här. Rekommenderas å de varmaste !

VR

Ledarskap

En mycket bra och okontroversiell ledarskapsutbildning som jag tycker att alla skulle gå, särskilt för att öka förståelsen personer emellan. Jag har blivit uppmärksam på en massa saker aom jag inte tänkt på förut om sinnen, ramar, och att ha en gemnsam värdegrund (värderingar, begrepp, syften och ramar ska vara med).

Sören, fackombud

Utbildning 

Viveca och Hans är enormt duktiga utbildare dels för sin breda kompetens både när det gäller fakta och pedagogik. De är alltid väl förberedda. Utbildningsdagarna är väl uppblandade av genomgångar, diskussioner och praktiska övningar. Deras härliga bemötande och positiva attityd smittar av sig till deltagarna i gruppen och när utbildningen är klar går man hem med ett leende på läpparna och längtar redan tills man får komma dit nästa gång.

Maria Junevik, Leksand